Murolautanen värikkäällä alustalla.

Ravintolat ja ruokalistat

Kampuskohtaiset ruokalistat / Ravitsemispalveluiden yhteystiedot / Ruokailuetuudet ja ateriakorvaus / Erityisruokavaliot / Terveellisyys ja kestävä kehitys



Kampuskohtaiset ruokalistat:

Muutokset ruokalistoihin mahdollisia.

Ruokalistalla olevat merkit tarkoittavat seuraavaa:
M – Maidoton (Dairy free)
L – Laktoositon (Lactose free)
G – Gluteeniton (Gluten free, may countain oats)
K – Kananmunaton (Eggless)
​​​​​​​VE – Vegaani (Vegan)
S – Soijaton (Soy free)

Muistathan pestä ja desinfioida kätesi ennen ruokailua!

Ravitsemispalveluiden yhteystiedot

Huom! Laitathan ensisijaisesti meille s-postia. Jos tavoittelet puhelimitse ja emme vastaa, niin laitathan tekstiviestin, kiitos!


Ruokailuetuudet ja ateriakorvaus

Ruokailuetuudet

Perustutkinto- ja TUVA-opiskelijana saat maksuttoman opiskelijalounaan opiskelupäivien aikana. Tunnistaudu kampuksen ravintolassa ennen ateriointia Slice-opiskelijakortilla tai henkilökortilla, jossa on viivakoodi (esimerkiksi henkilökortti, passi, KELA-kortti, ajokortti tai mopokortti). Ruokailuoikeus varmistetaan heti ensimmäisestä opiskelupäivästä alkaen.

Ravitsemispalveluhenkilöstö opastaa mielellään tunnistautumisessa ja myös valvoo lounasoikeuden noudattamista lounaalle tultaessa.

Ruokailuetuus ei koske ammatti- ja erikoisammattitutkinto-, oppisopimus-, työvoima- ja henkilöstökoulutusta. Lounaan hinta 5,30 €.

Ateriakorvaus

Perustutkinto- ja TUVA-koulutuksessa oleva opiskelija on oikeutettu maksuttomaan ateriaan opiskeluun kuuluvina opiskelupäivinä oppilaitoksessa, opintomatkoilla tai työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Jos ruokailu näinä opiskelupäivinä ei ole mahdollista, maksetaan opiskelijalle ateriakorvausta.

Korvattava summa on 4,00 euroa/päivä. Luonnonvara-alan perustutkinto-opiskelijoille 6,50 €/päivä. Etuus ei koske oppisopimus- eikä työvoimakoulutusta.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen

Voit hakea työpaikkalla tapahtuvan oppimisen ajalta ateriakorvausta, jos sinulle ei ole voitu järjestää ruokailua etkä saa ko. ajalta palkkaa tai päivärahaa. Tee korvaushakemus jälkikäteen, jotta osallistumisesi voidaan todentaa.

Hae korvausta Wilmassa kahden viikon kuluessa opiskelujakson päätyttyä Ateriakorvauspäivien kirjaaminen -lomakkeella. Lomake löytyy Wilmasta kohdasta Työpaikalla järjestettävä koulutus. Ohje ateriakorvauksen hakemiseen.

Muu opiskelu

Voit hakea ateriakorvausta niiltä opiskelupäiviltä, jolloin ruokailua ei ole voitu järjestää. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi opintomatkat tai oppilaitoksen loma-aika, jolloin ruokala on suljettu. Opiskelijan etäpäiviltä korvausta ei makseta. Tee korvaushakemus SD Worx-ohjelmalla(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) jälkikäteen, jotta osallistumisesi voidaan todentaa. Ohje korvauksen hakemiseen löytyy tästä: Ohje (pdf)(avautuu uuteen ikkunaan). Kirjaudu Office 365 painikkeen kautta järjestelmään.


Erityisruokavaliot

Ilmoita erityisruokavaliot opiskelijaravintolalle etukäteen lomakkeella, jonka saat omasta oppilaitosruokalastasi, tai voit tulostaa lomakkeen ja toimittaa sen täytettynä ruokalaasi. Lataa lomake tulostamista varten tästä: Erityisruokavaliot(avautuu uuteen ikkunaan).

Riveriassa syödään terveellisesti

Ateriat on suunniteltu valtakunnallisten ravitsemussuositusten mukaisesti. Täysipainoinen ateria sisältää lämpimän ruoan, salaatin, ruokajuoman, leivän ja levitteen. Kahvilasta voi myös ostaa terveellisiä välipaloja ja kahvilatuotteita.

Kun syö hyvin, voi hyvin. Jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että käyt ruokailemassa jokaisena koulupäivänä! Ateriointi yhdessä kavereiden kanssa on mukava breikki päivään.

Hyvien käyttäytymistapojen mukaisesti tule opiskelijaravintolaan ilman lakkia ja päällysvaatteita huomioiden kanssaruokailijat.

Jos otat et jätä -kampanja

Vähennetään yhdessä ruokahävikkiä ja tuetaan kestävää kehitystä ruuanvalmistuksessa ja tarjoilussa! Ruokahävikin vähentäminen vaikuttaa kuljetusten päästöihin ja tietenkin biojätteen määrään. Kun ruokajäte saadaan vähenemään, niin ruuan tuottamiseen käytettävän veden ja energian kulutus vähenee.

Tuotetaan ruokaa vain ravinnoksi, ei jätteeksi. JOS OTAT ET JÄTÄ -biojätteen seurantakampanja on käynnissä kaikissa opiskelijaravintoloissa.