Valot, kamera, käy!

eRiveria > Valot, kamera, käy!


Syksyllä uuden lukuvuoden alkaessa eRiveria päätti toteuttaa mielessä jo tovin muhineen ajatuksen opintojen esittelyvideoista. Videot koettiin tärkeänä osana opintojen esittelyä niin opiskelijoiden kuin markkinoinnin kannalta. eRiverian viestinnän tiimi pyysi minut videoiden kuvaajaksi ja editoijaksi. Otin pestin ilolla vastaan, sillä videotyöt tuntuivat mukavalta vaihtelulta työpäiviini. Kokemusta kuvaamisesta löytyy: vuosina 2014–2016 vietin aikani pääasiassa kameran takana opiskellessani medianomiksi Karelia-ammattikorkeakoulussa. Opiskelujeni ohella pääsin kuvaamaan kaikkea elokuvaohjaajien ja bändien haastatteluista aina Ilosaarirockin live-screeneihin.

Opintojen esittelyvideoiden parissa työskennellessä on ollut mielenkiintoista päästä itsekin tutustumaan paremmin eRiverian verkko-opintoihin. Oppituntien sisältöön on tehnyt mieli jäädä syventymään useampaan otteeseen. Aloitin työni Riveriassa keväällä 2019, joten perehdyn yhä jatkuvasti työni ohessa syvemmin ammatilliseen koulutukseen. Olen oppinut paljon uutta muun muassa verkko-opinnoista, niiden toteuttamiseen liittyvistä seikoista ja reformin vaikutuksista. Yksi yllättävimpiä opintoja, johon olen törmännyt, on ollut Toiminta digitaalisessa ympäristössä. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että ammattikoulussa opetetaan näitä aiheita ja että tämä kahden osaamispisteen opinto on pakollinen kaikille perustutkintoa suorittaville. Nykypäivän digitalisoituvassa maailmassa digitaidot ovat hyvin tärkeitä, eikä pidä olettaa, että jokainen niin kutsuttu diginatiivi olisi automaattisesti erinomaisella tasolla digitaidoissaan. Vaikka olisi syntynyt älypuhelin kädessään, ei välttämättä tiedä, miten esimerkiksi verkkoa käytetään turvallisesti. Opinnosta löytyisi varmasti jotain hyödyllistä itsellenikin, vaikka sitten kertauksen kannalta. Täytyy myöntää, etten ole koskaan opetellut hyödyntämään opinnossa läpikäytävää Microsoft Exceliä sen täydellä potentiaalilla. Voi olla, että asian opettelu olisi säästänyt aikaa ja vaivaa useammankin kerran.

Jatkan innostunein ja odottavaisin tunnelmin opintojen esittelyvideoiden työstämistä ja siinä samalla opintoihin tutustumista. Tällä hetkellä esittelyvideoita ollaan kuvattu jo toistakymmentä ja lisää on luvassa. Kuvauspäiviä järjestetään pitkin talvea ja videoita julkaistaan hiljalleen eriveria.fi-verkkosivuille. Tähän mennessä valmistuneet videot löytyvät opintojen esittelysivuilta opintojen nimien alta. Loppuja videoita odotellessa saat alla olevasta videosta esimakua siitä, mitä opintojen esittelyvideot pitävät sisällään.


Toivottavasti sait paremman käsityksen Toiminta digitaalisessa ympäristössä -opinnon sisällöstä videon myötä!

Vera Vainikainen

Vera Vainikainen

Tuottaja, digitaaliset oppimateriaalit