Uuden äidinkielen lehtorin tervehdys

eRiveria > Uuden äidinkielen lehtorin tervehdys

Olen Anni Karhu, 25-vuotias kunnianhimoinen fitnessurheilija, innokas kotileipuri sekä myös uusi Riverian äidinkielen lehtori!

Aloitin Riveriassa äidinkielen lehtorina viime marraskuun alussa. Sää oli tuolloin harmaa ja loskainen, kun ensimmäisen kerran saavuin Riverian parkkipaikalle. Vastuualueellani on eRiverian äidinkielen opinnot. Työni vaikuttaa reilun kuukauden ahkeroinnin jälkeen erittäin palkitsevalta ja mielenkiintoiselta. Jo lyhyen ajan sisällä olen päässyt toteuttamaan ja haastamaan itseäni haluamallani tavalla. Myös työyhteisö uusine työkavereineen on pohjoiskarjalaista vieraanvaraisuutta huokuvaa. Oloni on alusta saakka ollut odotettu ja tervetullut, vaikka näpyttelen ja välillä myös tykittelen tietokonetta kotitoimistolta käsin ainakin toistaiseksi.

Olen juuriani myöten Kainuun metsien ja pessimistikylän kasvatti, mutta tämänhetkinen kotipesäni sijaitsee tuulisella länsirannikolla Oulussa. Helsingin yliopistossa opiskellessani totesin, että veri virtaa kovasti kotiseudun suuntaan pohjoiseen. Tuntui siis luontevalta hakea työpaikkaa tiheän korpikuusimetsän keskeltä. Heti maisteriksi valmistuttuani olin yläkoulussa teiniparatiisissa äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina parisen vuotta. Samalla tein kahdessa eri kansalaisopistossa S2-opetusta.

Halusin kuitenkin kokeilla jotain erilaista sekä uutta, joten siirryin yrityspuolelle S2-kouluttajaksi. Opetin aikuisille maahanmuuttajille suomen kieltä ja työelämätaitoja kotoutumiskoulutuksessa verkossa. Lisäksi toimin pedagogisena kehittäjänä laatien toiminnallisuuteen painottuvan materiaalipankin kouluttajien opetuksen tueksi. Hinku ja ikävä takaisin niin sanottuun koulumaailmaan ja erityisesti äidinkielen pariin hiipi pikkuhiljaa mieleeni, ja tässä sitä nyt ollaan. Pidän itseäni aika säpäkkänä ja toimeliaana niin työssä kuin vapaa-ajalla. Rakastan suunnitella ja organisoida asioita sekä päästä vaikuttamaan. Jos joku asia tuntuu mielestäni huonolta, teen päätöksiä tilanteen parantamiseksi aika rivakkaan tahtiinkin.

Suurin osa vapaa-ajastani kuluu salilla punttipirkkoillen, mutta vastapainona leivon övereitä ja suussa sulavia kinderkakkuja sekä muhkeita dallaspullia. Tituleeraan itseäni oman elämäni tähtileipuriksi, vaikka aina lopputulos ei vastaakaan odotuksia ja välillä sokerin sijasta taikinaan on hurahtanut suolaa. Iltaisin haluan rauhoittua hyvän kirjan tai sarjan parissa. Kaunokirjallisuudesta eniten kulutan kotimaista jännityskirjallisuutta, mutta tänä vuonna haastan itseni lukemaan enemmän myös kansainvälistä kirjallisuutta sekä muita genrejä kuten magiaa pursuavaa fantasiaa ja hyytävää kauhua.

Mahtavaa olla osa porukkaa, ja innolla odotankin, mitä kaikkea jännää ja siistiä tulevat vuodet tuo tullessaan.

Anni Karhu blogi

Teksti ja kuva: Anni Karhu

Uusimmat kirjoitukset: