eRiverian opiskelijatarinoita: Tuomas, Anne ja Jonna

eRiveria > Tietoa meistä > eRiverian opiskelijatarinoita > eRiverian opiskelijatarinoita: Tuomas, Anne ja Jonna

Tuomas, Anne ja Jonna valittiin vuoden eRiverialaisiksi opiskelijoiksi 2020

eRiverian lukuvuoden 2019–2020 verkko-opintosuorituksista palkittiin kolme opiskelijaa: Tuomas Mäkkeli ja Anne Romppanen Riveriasta sekä Jonna Herranen Kouvolan seudun ammattiopistosta.

Vuoden eRiverialaiset opiskelijat ovat suoriutuneet ansiokkaasti eRiverian verkko-opinnoista ja osoittaneet positiivista asennetta, kykyä ja halua verkossa oppimiseen. Onnittelut! Alla opiskelijoiden kommentit.

Tuomas Mäkkeli

tuleva maarakennuskoneenkuljettaja
Riveria

Tuomas MäkkeliKiitoksia paljon tästä maininnasta!

eRiveriassa opiskeleminen on ollut mukavaa vaihtelua normaalin päiväopetuksen rinnalla. Olen suorittanut lähes kaikki yhteiset aineet verkossa enkä ole katunut hetkeäkään. Verkko-opiskelussa voi itse aikatauluttaa milloin opiskelee ja kuinka paljon kerrallaan. Kurssit ovat monipuolisia ja eri tavoilla toteutettuja, joten myös pähkäiltävää riittää. Ongelmatilanteissakin tuki on ollut helposti saatavilla ja apu on löytynyt läheltä. Opinnot ovat myös henkilökohtaistettavissa esimerkiksi niin, että voit suorittaa vain osan kurssista saadaksesi riittävästi osaamispisteitä. Verkko-opiskelussa on ollut kuitenkin parasta itsenäinen työskentely ja hiljaisuus työskennellessä. Olen huomannut sen olevan minulle paras tapa oppia. Verkko-opinnot mahdollistavat myös työssäkäymisen opiskelun ohessa. Olen itsekin tehnyt useampaa keikkatyötä samanaikaisesti eivätkä opinnot ole häiriintyneet verkkokurssien ansiosta. Toki oma motivaatio ratkaisee opinnoissa kuin opinnoissa. Verkko-opinnot sopivat itsenäiselle ja oma-aloitteiselle, motivoituneelle opiskelijalle, joka osaa ratkaista ongelmatilanteita myös itse ja etsiä tarvittavaa tietoa.

Näin poikkeusoloissa on muutenkin myös hyvä tehdä mahdollisimman paljon etätyöskentelyä. Itse valitsin verkko-opiskelun jo ennen tätä tilannetta.

Jos ei ole koskaan kokeillut verkko-opiskelua, suosittelen kokeilemaan sitä edes yhden kurssin ajan!

Anne Romppanen

tuleva leipuri-kondiittori
Riveria

Anne Romppanen

Kiitos mukavasta yllätyksestä! Ajattelin ensin, että tämä on jokin vitsi. Toisaalta opettajatkaan eivät päässeet vähällä, joten varmaan jäin mieleen.

Täytyy myöntää, ettei verkkokurssien suorittaminen tuntunut helpolta rastilta. Monta kertaa mietin, etten selviäisi, jos minulla ei olisi ennestään iän tuomaa laajempaa näkemystä ja tietoa tehtäviin sovellettavaksi. Toisaalta, jos verkkokurssit ovat mielekkäät ja kiinnostavasti rakennettu, motivoi se tekemään niitä.

Verkkokurssit aikataulutin tavoitteellisesti. Ne vaativat määrätietoisuutta ja tahtoa.

Erityiskiitos kestävän kehityksen edistämisen sekä taide ja luovan ilmaisun verkko-opintojen opettajille! Heiltä sain jatkuvaa palautetta tehtävistäni, joka auttoi laajentamaan ymmärrystäni ja lisäämään oppimistani sitä mukaa, kun tehtävät valmistuivat. Vastavuoroinen vuorovaikutus ja keskusteluyhteyden säilyttäminen oli todella tärkeää muuten itsenäisten verkko-opintojen eteenpäin viemiselle.

Aurinkoista kesää kaikille!

Jonna Herranen

tuleva käsityön ohjaustoiminnan artesaani
Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO (KSAO on yksi eRiverian asiakasoppilaitoksista)

Jonna Herranen

Kiitos oikein paljon! 

Mielestäni matematiikan opinnot olivat mielekkäät suorittaa eRiveriassa, koska opinnot pystyi aikatauluttamaan itse. Aikataulutus olikin tärkeä oivallus itselleni verkko-opintoja tehdessäni, jaettuani kurssin osiin ja pysyttyäni suunnitelmassani opinnot kulkivat mukavasti eteenpäin. Myös Moodle oli mielestäni hyvä ja toimiva alusta opinnoille. Suosittelen eRiverian verkko-opintoja lämpimästi.