eRiverian opiskelijatarinoita: Perttu

eRiveria > Tietoa meistä > eRiverian opiskelijatarinoita > eRiverian opiskelijatarinoita: Perttu

Perttu Ruokolainen nopeutti valmistumistaan näytöillä ja verkko-opinnoilla


Perttu Ruokolainen valmistui viime keväänä Riveriasta pienkonekorjaajaksi. Vastikään 18 vuotta täyttänyt Ruokolainen työskentelee nyt Konevuokraamo Vatupassilla. Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen vei vain reilut puolitoista vuotta, kiitos näyttöjen ja verkko-opintojen.

– Ryhmänohjaajani Jaakko Koponen suositteli minulle nopeutettua polkua, jossa olisi ammatillisen puolen osalta paljon työharjoittelua ja näyttöjä. Samalla tuli sitoutua opiskelemaan yhteisiä aineita verkko-opintoina, Ruokolainen kertoo.

”Parasta oli, että sai itse aikatauluttaa opiskelun.”

– Tein suurimman osan 2. vuoden y-aineiden opinnoista eRiveriassa. Tietokoneen kanssa on tullut sen verran pyörittyä, että siltä osin homma onnistui helposti. Parasta oli, että sai itse aikatauluttaa opiskelun. Kun olin harjoittelussa Ilomantsissa, olisi ollut turhauttavaa kulkea Joensuuhun muutamien tuntien takia. En myöskään halunnut tinkiä työajasta harjoittelussa, toteaa ilomantsilaislähtöinen, nyttemmin joensuulaistunut Ruokolainen.

– Verkko-opinnot sujuivat kaiken kaikkiaan hyvin. Esimerkiksi englannin opinnoissa jouduin kyllä kertaamaan sanastoa myös netistä, ja äidinkielen tehtäviä piti hioa ja palauttaa moneen kertaan.

”Mutta suosittelen verkko-opiskelua kaikille, jotka tykkäävät tehdä itsenäistä työtä ja osaavat sisäistää asioita lukemalla! Tai haluavat nopeuttaa opintojensa etenemistä.”

– Joskus tuntui siltä, että vaikka tehtävässä oli yksityiskohtainen ohje, en oikein hahmottanut, mitä siinä pitäisi tehdä. Sellaisen toiveen voisin antaa verkko-opettajille, että ohjeet saisivat olla yksinkertaisempia ja esimerkkejä taas vastaavasti voisi olla enemmän, Ruokolainen vinkkaa.

– Mutta suosittelen verkko-opiskelua kaikille, jotka tykkäävät tehdä itsenäistä työtä ja osaavat sisäistää asioita lukemalla! Tai haluavat nopeuttaa opintojensa etenemistä.

Ahkera ja motivoitunut Ruokolainen myöntää, ettei luokassa istuminen ole hänen juttunsa etenkään silloin, kun omat taidot riittävät nopeampaan etenemiseen. Nykyinen määräaikainen työpaikka Vatupassilla on ansaittu tuloksena hyvin sujuneesta harjoittelusta. Perheyritystaustainen Vatupassi toimii neljällä paikkakunnalla ja työllistää noin 25 henkeä sekä lisäksi kesä- ja kausityöntekijöitä. Työhön kuuluu monenlaista kuormien purkamisesta huoltohommiin ja asiakaspalvelutehtäviin.

– Koulutuksesta on kyllä ollut hyötyä työssä. Logistiikan puoli houkuttelee edelleen. Kun saisi kortit ja ammattipätevyyden, pääsisi tekemään entistä monipuolisempia hommia, Ruokolainen pohtii.

eRiveria 10.9.2018 // Teksti: Kaisa Jänis // Kuvat: Mirva Immonen
Kiitokset yhteistyöstä: Perttu Ruokolainen ja Konevuokraamo Vatupassi, Joensuu